Neurochirurgie wordt in Nederland beoefend door ca. 120 neurochirurgen die zijn verbonden aan 13 neurochirurgische centra. De meeste centra bevinden zich in de academische ziekenhuizen. Daarnaast zijn er centra binnen neurochirurgie muren van enkele grote algemene ziekenhuizen.

Hernia Operatie Hernia operaties zijn de meest frequent door neurochirurgen uitgevoerde ingrepen. BSN 15 and 16 September 2017 The Dutch and Belgian Societies for Neurosurgery organized a joint scientific meeting on Trends in Functional and Oncological Neurosurgery. On behalf of the organisation: thank you all for your participation, we look back on a successful convention with interesting presentations and vivid discussions. Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie Onder Over de NVvN vindt u de samenstelling van het bestuur, de visie op de organisatie van de neurochirurgische zorg en het kwaliteitsnormendocument.

Voor leden In het besloten Leden vindt u de bestuurlijke mededelingen, informatie vanuit de NVvN commissies en wetenschappelijke richtlijnen. In de agenda vindt u de congresaankondigingen. Blog Op de Blog worden bepaalde onderwerpen op verzoek nader toegelicht. Deze pagina werd laatst gewijzigd op 2018-01-05. Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van neurologische aandoeningen.

In Vlaanderen wordt neurochirurgie vooral uitgevoerd in de academische ziekenhuizen en de daaraan verbonden afdelingen van algemene ziekenhuizen. De neurochirurgie wordt in Nederland in een 16-tal hoofdcentra bedreven. Er zijn rond deze hoofdcentra een aantal perifere klinieken gesitueerd waar kleinere neurochirurgische ingrepen kunnen worden uitgevoerd. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 jan 2015 om 23:08.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. 1 – Rachialgies, évocatrices par leur persistance au repos, la nuit, leur renforcement par la toux et la défécation. Signalons aussi la possibilité de douleurs projetées.